Parket renovatie door parket schuren Almere 

Parketvloeren worden steeds populairder. Steeds meer huishoudens (maar ook bedrijven) kiezen voor de gezelligheid van een warme parketvloer. Een parketvloer heeft het voordeel dat het lang meegaat en een unieke uitstraling in de woning of het pand teweegbrengt.

Natuurlijk is het bij een dergelijke vloer van groot belang om deze te onderhouden. Enkel op die manier bent u zeker dat schade, zoals krassen of vuil, de levensduur van de vloer niet negatief gaat beïnvloeden. Met als gevolg dat u er heel wat geld aan kwijt bent.

Beroep doen op een professionele onderhoudsdienst is dan ook een slimme zet. Zeker als u de levensduur van uw parketvloer wil verlengen, en altijd zeker wil zijn van een goede parket renovatie. Hoewel parket renovatie iets is waar u zelf ook invloed op heeft – bijvoorbeeld door deze goed te reinigen. En niet al te vaak bloot te stellen aan grote impacten – is het toch belangrijk professioneel advies te vertrouwen, en ook de renovatie van de vloer door een specialist te laten doen.

Parket renovatie, wat houdt het precies in?

Parket renovatie kan op verschillende manieren gebeuren, afhankelijk van het probleem en de aanwezige schade. Het is dan ook vanzelfsprekend dat een professioneel onderhoudsteam eerst de stand van zaken (en dus de staat van de vloer) gaan analyseren en beoordelen. Teneinde de juiste methode te kunnen toepassen. Parket schuren Almere is de specialist om de vloer weer in je juiste staat te krijgen.

Of er zich nu krassen in de vloer bevinden, de randen van de vloer zijn afgekeurd door de aanwezigheid van water of de bovenste laklaag op de vloer is afgesleten, er bestaat altijd een oplossing. Een overzicht:

De vloer laten schuren

Heel wat parketvloeren kampen met oneffenheden en uitstekende stukjes hout. Dit heeft niet enkel een impact op de uitstraling van de vloer, maar ook de veiligheid ervan. Een vloer die beschadigd is oogt immers meteen minder mooi en modern, en daarbij is het risico op vallen veel groter als er oneffenheden zijn. De vloer schuren is daar de perfecte oplossing voor, en garandeert dat de oppervlakte van de vloer weer egaal is.

Er bestaan verschillende manieren om een parketvloer te schuren, maar een echte specialist gaat stofvrij schuren. Hierdoor bent u sneller zeker van een kwalitatief resultaat, en gaat de vloer ook veel langer mee!

De vloer opnieuw laten lakken

Vervolgens kampen parketvloeren ook vaak met een beschadigde laklaag, waardoor de integriteit en kwaliteit van die vloer vermindert. De laklaag heeft immers niet enkel als functie om de vloer er mooier en moderner te doen uitzien; de lak moet de bovenste laag van de vloer ook beschermen tegen impacten en invloeden van buitenaf, die de levensduur ervan nadelig zouden kunnen beïnvloeden.

Bij het opnieuw lakken van de vloer zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kan men gebruik maken van een lak op basis van olie of verf, afhankelijk van de specifieke houtsoort die voor de vloer werd gebruikt, de staat van de vloer en nog tal van andere factoren. Het lakken van de vloer is dus een complexe opdracht die u niet zomaar zelf kunt doen – zeker als u nog lang van de parketvloer wil kunnen genieten!

Het parket herstellen

Tenslotte kan het natuurlijk ook gebeuren dat de parketvloer erg beschadigd is, waarvoor het parket herstellen de enige optie is. In sommige gevallen zal het volstaan om bepaalde delen van de vloer te vervangen, terwijl in het ergste geval de vloer helemaal opnieuw gelegd zal moeten worden. Zeker in dit laatste geval is het van belang een professional in te schakelen, teneinde een mooie parket renovatie te verkrijgen.

De houtsoort, de manier van leggen en de afwerking van de vloer, allemaal zijn het zaken waar men rekening mee moet houden als men een deel van de vloer wil vervangen. Zo niet, dan is het resultaat een vloer met hier en daar een deel dat er niet bij past – en dat wilt u natuurlijk niet. Doe dus beroep op een professionele onderhoudsdienst voor het parket herstellen, om precies het resultaat te verkrijgen dat u verwacht!

parket renovatie

Het belang van een professionele aanpak bij een parket renovatie

Of het nu gaat om stofvrij schuren, het parket herstellen of de laklaag op de vloer opnieuw aanbrengen. Het zijn allemaal zaken die een deskundige aanpak vereisen om tot een goed, duurzaam en betrouwbaar resultaat te kunnen komen. Een team van specialisten is dan ook alleen maar een meerwaarde voor het uitvoeren van dergelijke parket renovatie werken. En zorgt ervoor dat zowel de veiligheid als de uitstraling van het parket een niveau hoger getild wordt.

Parketvloeren zijn erg populair, dat is zeker. Dit heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat een dergelijke vloer in tal van uitvoeringen, formaten en stijlen komt. Waardoor zowat elke inrichting-stijl er wat mee kan. Wilt u echter nog méér halen uit vloer op de lange termijn, laat deze dan professioneel renoveren!

Call Now Button