PARKET SCHUREN EN OLIËN

Laat uw parket schuren en oliën door een lokaal parket bedrijf uit Almere.

Parket schuren en oliën voor een natuurlijke uitstraling!

Uw parket schuren en oliën? Met spijt kijkt u naar uw eens zo mooie parketvloer. Het zonlicht door het raam laat ongenadig alle oneffenheden zien. Verkleuringen van de kast die u verschoven heeft, krassen, putjes en vlekken, het is zo zonde. U moet echt weer eens het parket schuren en oliën. U ziet er tegenop, niet weer al dat fijnstof door het hele pand! Oplossing: onze parketteurs brengen uw (bedrijfs)vloer opnieuw tot leven en maken er weer een gezond en mooi parket van!

Oorzaak van beschadigingen

Wat zijn de meest voorkomende beschadigingen aan uw parketvloer? Natuurlijk de schurende werking van vuil aan schoenen of dierenpoten als u niet regelmatig stofzuigt. Daarnaast zijn krassende meubelpoten een groot probleem. Ook permanente putten veroorzaakt door meubels of door naaldhakken, beschadigen uw parket. Natuurlijk zijn de ongelukjes van dat wijnglas dat met kerst omging of die plantengieter die omviel, niet uit te wissen. Kwijl van dieren is ook een grote boosdoener, het zuur bijt uit. Het sloffen met schoenen met rubberen zolen wil nogal eens zwarte vegen geven. In panden waar gerookt wordt, valt wel eens hete as op de vloer. Dit geeft een zwart vlekje. Het lijkt onmogelijk met alleen het parket schuren en oliën dit te herstellen. Niets is minder waar. In de meeste gevallen kunnen onze parketteurs deze aantastingen weer netjes krijgen.

parket schuren en olien

Wanneer mijn parket behandelen met olie?

• uw vloer ernstig vervuild of verontreinigd is

• u kleurverschil wil weg werken

• u een beschermlaag wilt laten aanbrengen

• uw vloer opgeknapt dient te worden

Vloer schuren en oliën

U kunt natuurlijk zelf uw vloer schuren en behandelen, maar parket schuren en oliën is werkelijk een vakmanschap. Wat vaak gebeurt is dat u de gehuurde machine niet gewend bent. Zodra u al schurend stilstaat, ontstaat er razendsnel op die plek een deuk. Deze deuken zijn bijna niet meer weg te krijgen. Bespaar uzelf ergernis en schakel een professional in. Wij hebben alle machines en materialen in huis en wij schuren óók langs de plinten netjes zonder te beschadigen. Uiteraard werken wij geheel stofvrij. Het is niet nodig kasten af te plakken en voor mensen met allergieën is onze werkmethode ideaal. Sinds 1978 leveren wij perfect gladde vloeren op, die onze parketteurs voor u schitterend afwerken met olie.

Onderhoudsadviezen voor na het oliën

Nadat wij het parket schuren en oliën, is het fijn als u daar zo lang mogelijk profijt van kunt hebben. Een van de voordelen van parket oliën is dat het daarna makkelijk te onderhouden is. Particulieren doen er goed aan in ieder geval twee maal per week te stofzuigen. Bij bedrijven raden wij dagelijks stofzuigen aan. Indien gewenst kunt u ook nat reinigen, maar uiteraard alleen met een vochtig klamme doek. Bij extreem veel water neemt het hout immers het water op. Het kan dan opzwellen en krom trekken en kan grijs worden van kleur. Vanzelfsprekend gebruikt u geen gewone schoonmaakmiddelen, die kunnen agressief zijn. Bij geoliede vloeren loopt u dan het risico dat de afwerklaag vegen krijgt die er nooit meer uitgaan. Indien gewenst kunt u eens in de zoveel tijd een onderhoudsolie gebruiken.

Tips om uw parket in goede conditie te houden

Naast het onderhoud zijn er twee simpele tips die wij graag met u delen. Uiteraard heeft u deurmatten voor de voeten te vegen. Maar gebruik liever geen deurmatten van rubber of van latex. Daar zitten weekmakers in die uw vloer kunnen verkleuren. Ook moet een kleed kunnen ventileren. Stofzuigen doet u met de parketzuigmond. Deze zal in tegenstelling tot andere zuigborstels niet schurend werken.

De voordelen van parket schuren en oliën

Olie geeft een schitterende matte uitstraling aan uw parketvloer. Alle nerven blijven goed zichtbaar en de houtstructuur wordt als het ware uitgelicht. Olie is in verschillende kleuren verkrijgbaar en daardoor kunt u uw vloer door ons laten personaliseren. Vooral eikenhouten parketvloeren zijn hier zeer geschikt voor. Parketolie heeft als bestanddeel hard-wax dat een laag over het parket legt, die beschermt tegen vloeistof. De voordelen van parket oliën zijn dat u kleurverschillen per beschadiging later nog kunt bijwerken. Nadat wij het parket schuren en oliën, heeft de vloer tussen de 24 en 48 uur droogtijd nodig om uit te harden. Hoe meer u de vloer ontziet, hoe mooier het uiteindelijke resultaat zal worden. Kortom de voordelen van parket schuren en oliën zijn ongekend. Onze  professionele parketteurs komen uw parket schuren en oliën. Wij schuren stofvrij! Of u nu particulier of een bedrijf bent, maak nu vrijblijvend een afspraak!

Call Now Button