Een houten vloer schuren

Parket of een houten vloer gaan heel lang mee, mits ze goed onderhouden worden. Regelmatig stofzuigen en met het juiste product schoonmaken en uw vloer straalt altijd. In principe geldt dat de dikte van het parket bepaalt hoe vaak het geschuurd kan worden. Gebeurt dat schuren op een onvakkundige wijze, dan kan dat blijvende schade aan het parket veroorzaken. Sommige klussen kunt dan ook u beter aan de vakman overlaten, want mocht dan iets fout gaan hebt u garantie.

Een houten vloer schuren als een pro

Hout is een natuurproduct en alleen daarom al moet het op de juiste wijze behandeld worden. Agressieve reinigingsproducten of verkeerd materiaal kunnen de vloer beschadigen. Daarnaast geldt dat laminaat op zichzelf mooi is, maar geen houten vloer als zodanig. Gebruik daarom nooit laminaat producten voor uw houten vloer. Een goed geprepareerde houten vloer kan daardoor zijn beschermende laag verliezen, waardoor er vlekken ontstaan. Dat is het moment om op de web-site van parketschurenalmere.nl, het grootste parketschuurbedrijf van Flevoland, te kijken. Deze vakmensen zorgen er voor dat uw houten vloer weer in zijn oude glorie hersteld wordt.

Wanneer een vloer schuren?

Soms worden vloeren mat, ontstaan er donkere plekken of zit hij vol met krassen. De houten vloer schuren, zorgt dat hij weer mooi wordt. Vaak doen mensen dat zelf. Ze huren een schuurmachine en gaan aan de slag. Met als gevolg dat er deuken, dellen en andere beschadigingen ontstaan en heel vaak de vakman vervolgens de schade zo goed mogelijk moet herstellen. Dat heeft alles te maken met het product en de machine. Een houten vloer schuren luistert erg nauw. Vooraf wordt vastgesteld wat de planken aankunnen, hoe dik ze zijn en wordt gekeken of ze al eerder geschuurd zijn. Daarnaast geldt dat het uiteindelijke resultaat een egale vloer moet zijn die overal even goed geschuurd is.

Hoe een vloer te schuren?

Met de vraag “Hoe een vloer te schuren?” begint alles, want dat is afhankelijk van de houtsoort. Waar een parketvloer geschuurd moet worden, is het goed mogelijk dat een vloer van houten planken op een andere wijze in zijn oude glorie hersteld kan worden. Een houten vloer schuren, verschilt dus per vloer. Zo geldt voor een eiken houten vloer niet per sé hetzelfde als voor een merbeau vloer. De houtsoort is bepalend voor de aanpak. De vloer laten schuren door een parketteur zorgt er voor dat de vloer die behandeling krijgt die nodig is.

Op tijd een vloer bij houden

Wat ook van belang is, is dat u op tijd de houten vloer schuren laat. Wacht u te lang dan kan dat betekenen dat een te grote laag verwijderd moet worden waardoor de levensverwachting van uw parket of houten vloer afneemt. Omdat de vraag “Wanneer een vloer schuren?”, niet zo maar beantwoord kan worden, gelden er een paar richtlijnen. Laat parket dat niet intensief gebruikt is na zo’n 15 jaar eens controleren door een vakman. Dat geldt voor duur en dik parket. Bij dunner parket kan dat zo rond de 10 jaar liggen. Verder geldt dat het loont om een vakman te raadplegen wanneer u een huis met houten vloeren koopt en u die wilt behouden. De houten vloer schuren wordt dringender wanneer het hout flinke krassen vertoond of wanneer er verkleuring optreedt. Verder geldt voor een gezin met kleine kinderen dat het handig is een vakman te raadplegen wanneer de kinderen pubers zijn geworden en de vloer op een andere wijze gebruikt wordt.

houten vloer schuren

Vakman via Parket Schuren Almere

De vloer laten schuren door een parketteur is geen luxe. Het heeft alles te maken met het behoud van uw kostbare vloer. Uiteindelijk geldt dat een echte houten vloer een leven lang mee kan gaan. U hebt er dus alle belang bij dat het onderhoud vakkundig gebeurt. Zelf een houten vloer schuren, lijkt heel eenvoudig, maar is dit zeer zeker niet. Een vloer schuren, betekent dat eerst gekeken wordt of er reparaties moeten worden uitgevoerd. Dat kan het geval zijn als er deuken of scheurtjes ontstaan zijn.
Vervolgens wordt de vloer geschuurd, gepolijst en met producten behandeld die het hout weer als vanouds laten schitteren. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor parket schuren en lakken. Uiteindelijk is het doel van de hele operatie dat u weer heel lang volop kunt genieten van een prachtige houten vloer.
Call Now Button